Henk Lettinga

Portfolio

Introductie

Henk Lettinga

Laten we beginnen met mijn geboorte, dat was op 13 oktober 1986 in Amsterdam. Ik groeide thuis op met mijn lieve ouders, broer, zus en zusje. Mijn hele jeugd heb ik in Amsterdam West gewoond, daar liggen dan ook mijn roots. Op 26 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Amsterdam Noord. Mijn basisschool was de Ichthusschool en de middelbare school heb ik doorlopen op het Calandlyceum, beide in Osdorp. Hier heb ik veel plezier beleefd, mooie herinneringen en goede vrienden aan overgehouden. Ik wist echter niet wat ik in de toekomst als beroep wilde gaan doen en had dus ook moeite met het kiezen van een studie.

Uiteindelijk had ik Verpleegkunde gekozen, wat later een foute keuze bleek te zijn. Ik heb hier echter geen spijt van, aangezien ik in deze korte periode veel heb meegemaakt en geleerd. Mijn interesse ging uit naar techniek en zo heb ik vervolgens de studie Elektrotechniek gekozen en afgerond. Tijdens deze studie kon ik goed mijn creativiteit kwijt. Met veel plezier kijk ik terug naar deze periode in mijn leven. Na mijn studie heb ik in de spoorwegen gewerkt en op Luchthaven Schiphol, wil je hier meer over weten? Bekijk dan mijn portfolio. Hoewel ik plezier had in het werk en goed kon opschieten met collega’s, kreeg ik uit het bedrijfsleven geen voldoening. Ik ging dus nadenken over wat ik echt graag zou willen doen.

Dat bleek lesgeven te zijn. Hoe meer ik aan dit idee dacht, hoe meer die gedachte werd versterkt. Mijn enthousiasme werd groter en groter. Zonde r plan B ben ik hier voor gegaan en met succes. De voldoening die ik haal uit het lesgeven is niet te beschrijven, woorden schieten simpelweg tekort.

Ik raad dan ook iedereen aan zijn intuïtie te volgen in het leven!